Langattomat mikrofonit

Etusivu

Langattomat mikrofonit

Projektorit

Induktiosilmukat

Äänentoisto

Kokoustilat

Palvelut

Digital Signage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Langattomat mikrofonit.

Suomessa käytössä olevista langattomista mikrofoneista suurin osa joutui käyttökieltoon 31.12.2013. Niiden käyttämä taajuuskaista otettiin langattoman laajakaistan (4G) käyttöön. Osa mikrofoneista käyttää kuitenkin myös jatkossa käytettävissä olevaa taajuutta. Eräät taajuudet puolestaan ovat käytettävissä vielä muutaman vuoden.

Palveluumme kuuluu nykyisten mikrofonien käyttämän taajuuden selvittäminen ja raportointi. Tarvittaessa toimitamme uudet mikrofonit, asennamme ne ja koulutamme käyttäjät.

Uusien mikrofonien käyttämä taajuuskaista tulee valita huolellisesti, ottaen huomioon paikallisesti jo käytössä olevat digi-TV taajuudet. Taajuus, jota voi käyttää Helsingissä,ei välttämättä toimikaan Turussa. Osa laitteista, riippuen taajuudesta, vaatii maksullisen käyttöluvan. Vaihtoehtona radiotaajuutta käyttäville mikrofoneille,saatavilla on myös infrapuna-yhteyttä (ir) käyttäviä laitteita. Tällöin kattoon asennetaan ir-vastaanottimia, joista signaali johdetaan vahvistimelle. Ir-mikrofonien haittana on vaatimus näköyhteydestä lähettimen ja vastaanottimen välillä. Etuina taas käyttömaksuttomuus ja signaalin pysyminen seinien sisällä.

Keväällä 2014 viestintävirasto ilmoitti, että myös nk. 700Mhz kaista otetaan muuhunkäyttöön vuoden 2016 lopussa. Tällä hetkellä 700MHz kaistalla olevat televisiokanavat siirretään alemmille taajuuksille. Riskinä on, että viime vuosina hankittujen langattomien mikrofonien taajuudelle tuleekin televisiotoimintaa. Televisiolla on etuoikeus ao. taajuuksiin, täysin riippumatta siitä koska langattomat mikrofonit on hankittu.

 

 

 

. .